Over ons

Vanaf januari 2021 is Pannenkoekenhuis Schaffelaar geopend! Het restaurant in Barneveld is gevestigd in de oude veldschuur op het Schaffelaar Erf. Deze is in 2020 volledig onder handen genomen. Gelukkig is dit niet voor niets geweest. Hierdoor is nu namelijk een modern en stijlvol restaurant ontstaan met een lichte, uitgebouwde serre die ruimte biedt voor zo’n 130 mensen. Wel is de sfeer van de oude veldschuur behouden gebleven en zijn verschillende authentieke details bewaard. Die zie je bijvoorbeeld terug in de originele staanders, de houten gevelbekleding en mooie schuifpuien.

Een belangrijk uitgangspunt voor ons is dat je zo bij ons binnen kunt lopen. Bijvoorbeeld voor onze ambachtelijke pannenkoeken of poffertjes, maar waar je ook kunt genieten van een heerlijke lunch, borrel of high-tea. Door onze centrale locatie ben je binnen no-time lopend in het centrum van Barneveld of in het Schaffelaarse Bos voor een heerlijke wandeling.

Wij verwelkomen wij je graag op ons (overdekte en verwarmde) terras en in het restaurant. Gelukkig zijn de maatregelen versoepeld en mogen wij ook weer gasten binnen ontvangen! Op dit moment kan je vijfdagen per week bij ons terecht.

We verwelkomen je graag snel in ons nieuwe restaurant!

Delia van den Brandhof

Ingrediënten

Ambachtelijk bakken

Pannenkoeken kunnen op ontzettend veel verschillende manieren gebakken worden. Wij hebben ervoor gekozen om de pannenkoeken op de traditionele, ambachtelijke manier te bakken: gewoon in de pan. Een pannenkoek zoals het hoort!

Naast de bakvorm zijn de ingrediënten natuurlijk erg belangrijk. We werken daarom alleen met verse streekproducten, zodat jij kunt genieten van een heerlijke pannenkoek. Hieronder vind je meer informatie waar onze verse producten vandaan komen.

Heb je allergieën? Geef dit dan aan ons door! We werken met speciale pannen voor mensen met bijvoorbeeld een glutenallergie.

Eieren

Vers van de scharrelboerderij

Een belangrijk ingrediënt van een overheerlijke pannenkoek zijn natuurlijk de eieren. De eieren in onze pannenkoeken komen van een scharrelboerderij in Voorthuizen.

Melk

Pannenkoeken met verse koemelk

Ook worden onze pannenkoeken gemaakt met verse melk die rechtstreeks bij de boer vandaan komt! We hebben juist gekozen voor verse koemelk, aangezien deze vetter is ten opzichte van bijvoorbeeld gepasteuriseerde melk. Dit zorgt voor meer meer smaak aan je pannenkoek & het is ontzettend gezond!

Leuk feitje: verse melk van de boer is 5 dagen houdbaar.

Meel

Gezonde & authentieke pannenkoekenmeel

Handig: bij ons kan je kiezen voor een naturel óf half volkoren pannenkoek. Het half volkoren meel komt bij Den Olden Florus vandaan.

Voor het hele gezin

Kindvriendelijk restaurant Barneveld

In ons nieuwe, kindvriendelijke restaurant is het genieten voor jong én oud! Het restaurant én de omgeving is ingericht op kinderen: denk hierbij aan een fijne wandeling in het bos of ga naar de kinderboerderij.

Het voordeel is dat je op elk moment van de dag bij ons terecht kunt: voor een kop koffie met vrienden, een lekkere lunch of juist een (vroeg) diner met pannenkoeken of poffertjes. En dat kan allemaal met de kinderen erbij. Ons restaurant heeft namelijk een kindvriendelijk menu én een leuke kinderhoek/speelhoek waar ze zich goed kunnen vermaken.

Genoeg te doen op het

Schaffelaar Erf

Zoals je al hebt kunnen lezen is Pannenkoekenhuis Schaffelaar gevestigd op het Schaffelaar Erf in Barneveld. De afgelopen jaar is er veel op het erf gebeurd, waardoor er veel te beleven is. Zo kan je onder andere naar de kinderboerderij of ga in het poortgebouw naar het belevingscentrum Missie & Media.

De aankomende jaren zal het erf nog verder uitgebreid worden met onder andere een natuurspeelplaats en een kleine landwinkel.

Landgoed Schaffelaar

Schaffelaarse Bos

Ook vind je op loopafstand van ons nieuwe restaurant in Barneveld Landgoed Schaffelaar. Vooraan op het landgoed vind je het prachtige kasteelachtige huis in neogotische stijl. Daarachter vind je het Schaffelaarse Bos en de Koeweide. Deze laatste is een grote weide in het midden met daaromheen een mooie gracht. Het bos is groot en perfect om even uit te waaien.